Hakuna geeft jongeren met een talent of passie voor film de kans om een eigen korte film te maken!

Ons verhaal

In 2016 begon Hakuna Casting met ‘Project BXL’ in Brussel. Het initiatief is te danken aan Belgische filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah, die op het idee kwamen tijdens de street casting van ‘Black’. Zij kwamen tijdens de street casting zoveel talent tegen bij jongeren – dat zij hiervoor HAKUNA Academy hebben opgericht.

Met HAKUNA Academy krijgen jongeren de kans een eigen korte film te maken. Gedurende het hele proces krijgen ze begeleiding van professionele filmmakers.Rose Stories haalt in 2018 in samenwerking met Hakuna Castings, HAKUNA ACADEMY naar Nederland! In oktober 2018 begonnen we met een eerste editie in Den Haag; HAKUNA Hofstad. Na het succes van deze eerste editie gaat nu in maart 2021 de tweede van start.

ROSE stories streeft naar een Nederlands verhalenlandschap waarin iedereen zich vertegenwoordigd ziet. Waar nu nog nadrukkelijk termen als bicultureel, diversiteit en inclusie worden gebruikt, zijn die begrippen wat ons betreft zo snel mogelijk passé. Dat zou betekenen dat de representatie van de Nederlandse cultuur in al haar verscheidenheid een vanzelfsprekendheid is. Dat we ons niet meer bedienen van stereotypes, die de waardigheid aantasten van groepen of individuen. Dat we in staat zijn om via verhalen met elkaar wezenlijk, waardevol en gelijkwaardig contact te maken.

Team Hakuna

Member Image

Aiman Hassani

artistiek coach en adviseur educatie
Member Image

Khalid Kadrouch

Werving, Productie, Coaching

.

Met HAKUNA ACADEMY willen we de diversiteit van de straat vertalen naar het witte doek en nieuw leven blazen in de Nederlandse en Belgische cinema! 

Volg ons op Social Media