Oct
2.0

 

Mijn naam is Birke en ik ben 19 jaar oud. Niets vermoedend kwam HAKUNA Academy in oktober 2018 op mijn pad. Ik was erg zoekende naar mezelf in verschillende aspecten: wat vind ik leuk? Hoe wil ik vormgeven aan mijn creativiteit? En misschien wel de belangrijkste: wat is mijn identiteit? Ik ben altijd geïnspireerd geweest door films. Ik vind het leuk om zelf beelden te maken of oude beelden terug te zien. Maar ik wist nooit hoe ik zelf mijn creativiteit kon toepassen en had er nog niet aan gedacht dat ik ook mijn eigen film zou kunnen maken.

 

HAKUNA Academy gaf mij deze kans om mezelf te kunnen ontwikkelen en steeds weer opnieuw dingen te kunnen leren. Ik had een verhaal en ik wist dat ik mijn verhaal met mensen wilde delen. In een van de eerste bijeenkomsten zei ik: adoptie is mijn verhaal. Ik ben geboren in Ethiopië, maar groeide op in Nederland bij mijn adoptieouders. Met mijn eigen ervaring over adoptie ben ik toen begonnen om een verhaal te schrijven in een script. Doordat het Ahmet, Khalid en Boo in mij geloofden, en Hasan Coskun mij goede tips gaf over hoe je een script moet schrijven, ging ik binnen een maand van een verhaal in mijn hoofd, naar een film op papier!

Toen mijn verhaal door Ahmet Polat en de rest van groep werd uitgekozen om te worden verfilmd was een van de eerste dingen die ik dacht: Wow! Ik ben gewoon bezig met iets waar ik 100% achter sta en in geloof. Dat was niet vanzelfsprekend van mij. En dat opende mijn ogen; dit is wat ik wil! Ik heb me inmiddels aangemeld voor het Grafisch Lyceum waar ik nu verder ga studeren! Maar goed, even terug naar mijn script.

 

We hebben enorm veel verschillende workshops gedaan, een regiemasterclass van Beri Shalmashi, acteerworkshops van Saman Amini en Fadua El Akchaoui en een prachtig verhaal over de vertaling van verhaal tot film van Abdelkarim en Asma El Fassi. Ik heb daardoor zoveel geleerd binnen de film wereld en over alles wat erbij komt kijken. Nu was het mijn beurt om eens script van letters op papier te vertalen naar bewegend beeld!

 

En bij het productieproces van de film kwam meer kijken dan ik in eerste instantie had gedacht! Gelukkig werd ik geholpen door een topteam van Korrelfilm, waarbij ik Nynke Bonnema altijd kon bellen als er iets was. En ook Ahmet, Boo en Khalid waren altijd te bereiken als ik vragen had. Ik heb locaties geregeld, acteurs gezocht en zoveel als mogelijk allemaal zelf of met behulp van de andere HAKUNA’s. Daar heb ik zoveel van geleerd! Toen de filmdagen er waren was ik er heel erg gerust dat we met het hele HAKUNA team er iets moois van zouden gaan maken!

 

De draaidagen waren 3 dagen van 09:00 tot 22:00 uur ’s avonds. Voor mij als introvert persoon was de eerste draaidag een omschakeling. Ineens hoor je de hele dag: Birke dit, Birke dat. Jij bent de regisseur, dus iedereen komt naar jou toe met vragen. Gelukkig had ik heel veel positieve energie van de HAKUNA’s, de cast en Korrel om me heen en waren de 3 hectische dagen vooral een super rijke ervaring.

 

Ik ervaar mijn HAKUNA Academy avontuur als een grote rollercoaster aan persoonlijke ontwikkeling, niet alleen op het gebied van filmen, maar zeker ook persoonlijk. Ik ben sterker geworden in mijn communicatie, ik durf uit te spreken wat ik vind en ik geloof in mezelf. Als jij de kans krijgt om ooit ook aan HAKUNA Academy mee te doen dan wil ik je heel graag meegeven: Geloof in jezelf, in jouw kwaliteiten, in jouw verhaal en ga ervoor!

 

En nog een ding: wees trots op het werk dat je maakt, want jouw verhaal is uniek! En dat mag gehoord worden!

 

Yatima is mijn naam.

 

Liefs, Birke

Related Posts

Leave A Comment